Menu - dania z polędwicy wołowej

Befsztyk jak sama nazwa pochodząca z języka angielskiego wskazuje, to potrawa z mięsa wołowego, która powinna być robiona z polędwicy.

Karta dań Bachusa oferowała trzy rodzaje befsztyków - befsztyk angielski, królewski i smażony na zielonym pieprzu.

Befsztyk angielski w restauracji przyrządzany był z włókien wołowiny pokrojonych w plastry o grubości około dwóch centymetrów i delikatnie rozbitych. Wołowina smażona była na mocno rozgrzanym oleju i w zależności od rodzaju mięsa jakie zamówił klient smażenie trwało od kilku do kilkunastu minut. Befsztyk można było zamówić w kilku rodzajach, od bardzo krwistego, średnio wysmażonego aż po bardzo dobrze wypieczony.



Do wyboru w zestawach:
Frytki, ryż, ziemniaki pieczone

Befsztyk królewski

Befsztyk Angielski

Befsztyk w zielonym pieprzu


< powrót

Przyjaciele: biura podróży Wrocław :: wiertła diamentowe :: żaluzje