|
Menu - zupy
Restauracja Bachus w swoim asortymencie kulinarnym posiadała jedynie dwie zupy. Wydawałoby się że to bardzo skromne menu zniechęcało klientów lokalu do zamawiania zup jednak obie pozycje w menu były starannie dobrane i skierowane do konkretnego odbiorcy.
Pierwsza pozycja ognisty garnek skierowana była głównie do koneserów kuchni meksykańskiej. Podstawą tej zupy jest mięso wołowe i baranie. Pozostałe składniki niezbędne do ugotowania tej potrawy to pomidory, papryka, czosnek, cebula oraz czerwona fasola i oregano, które są bardzo charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej.
Pozycję drugą w karcie dań w kategorii zup zajmował żurek królewski z wędzonym boczkiem, białą kiełbasą i jajkiem. Ta klasyczna polska zupa lubiana prawie przez każdego przyrządzana była bardzo starannie z dbałością o jej tradycyjny przepis. Nie mogło zabraknąć w niej wędzonego boczku, który nadawał jej wyśmienitego smaku oraz białej kiełbasy i gotowanego jajka. Dodatkowo zupa była podawana w chlebowej czarce.
Ognisty garnek |
Żurek królewski |
< powrót
|
|