Menu restauracji Bachus

Restauracja Bachus uchodziła za tradycyjną polską restaurację. W menu restauracji znajdowały się klasyczne dworskie potrawy takie jak żurek, schabowy czy pierogi. Oprócz nich z menu lokalu klient mógł wybrać również inne specjały związane z kuchnią śródziemnomorską a w szczególności z Chorwacją.

Menu restauracji zawierało kilkadziesiąt potraw podzielonych na jedenaście kategorii. Wśród nich były klasyczne dania polskiej kuchni takie jak: zupy, dania jarskie, dania z polędwicy wieprzowej, dania ze schabu w zestawach z dodatkami, dania z drobu w zestawach z dodatkami, dania z grilla w zestawach z dodatkami, dania z ryb w zestawach z dodatkami, dodatki, przekąski i sałatki. Lokal starał się także urozmaicać swoją kartę dań wprowadzając np potrawy z kategorii - smaki i zapachy Chorwacji.

Dla klientów lubiących słodkości przygotowana była pozycja menu słodkie "co nieco", na którą składały się wypieki firmowe z oferty dnia oraz sałatka owocowa. Deserowe menu restauracji mogło pochwalić się pucharami lodowymi z alkoholem lub bez i deserami lodowymi z owocami. W lokalu nie mogło zabraknąć standardowych napoi gorących i zimnych, markowych alkoholi takich jak wina, wódki, likiery czy rumy.

Dania warte polecenia
Smaki i zapachy Chorwacji
Zupy
Dania jarskie
Dania z polędwicy wołowej
Dania ze schabu w zestawach z dodatkami
Dania z drobu w zestawach z dodatkami
Dania z grilla w zestawach z dodatkami
Dania z ryb w zestawach z dodatkami
Dodatki
Przekąski
Sałatki
Słodkie "co nieco"
Napoje gorące
Napoje zimne
Alkohole
Desery

Przyjaciele: restauracje Kraków :: szafy bhp :: drzwi wewnętrzne